داشتن پاوربانک برای هر فردی بسیار لازم است، به خصوص زمانی که پریز برق در دسترس نیست. پاوربانک خیال شما را بابت خاموش نشدن موبایلتان راحت می کند. اما مدت زمان شارژ پاوربانک چقدر است؟ پس از شارژ کامل آن مدت زمان شارژ گوشی با پاوربانک چقدر است؟ این ها سوالاتی است که هنگام خرید یک دستگاه پاوبانک باید پاسخ آن را پیدا کنید.
ما در اینجا عملکرد شارژ در پاوربانک ها را بررسی خواهیم کرد تا شما در هنگام خرید بهترین محصول را انتخاب کنید.
مدت زمان شارژ پاوربانک
دستگاه پاوربانک به راحتی توسط یک لپ تاپ یا سوکت دیواری شارژ می شود. مدت زمان شارژ پاور بانک توسط یک لپ تاپ یا رایانه طولانی تر خواهد بود. بیشتر پاور بانک ها دارای چند چراغ LED هستند که برای مشاهده میزان شارژ پاوربانک باید آن ها را بررسی کنید. این چراغ ها با تمام شدن باتری خاموش می شوند. برای شارژ پاوربانک باید صبر کنید تا فقط 1 یا 2 چراغ روشن بماند، دقت داشته باشید که شارژ غیر ضروری ممکن است طول عمر آن را کاهش دهد.
برای اینکه از مدت زمان صحیح شارژ کامل پاوربانک خود اطلاع پیدا کنید بروشور، جعبه و یا بدنه دستگاه را بررسی کنید. دستورالعمل های سازنده ی پاوربانک شما مدت زمان دقیق شارژ را به شما اطلاع می دهد. این زمان به شما کمک می کند تا طولانی تر از حد لازم دستگاه را شارژ نکنید.
مدت زمان شارژ گوشی با پاوربانک
به طور کلی هر چه اندازه پاوربانک بزرگ تر باشد، باتری آن ظرفیت بالاتری خواهد داشت. شما می توانید مدت زمانی که یک پاوربانک می تواند به شارژ دستگاه های شما بپردازد را محاسبه کنید. برای این کار از فرمول زیر استفاده کنید:
مدت زمان شارژ گوشی با پاوربانک = 1000*شدت جریان خروجی شارژر/ ظرفیت پاوربانک
همانطور که پیش تر در مقاله راهنمای خرید پاوربانک برای شما توضیح داده شد، ظرفیت اسمی یک پاوربانک با ظرفیت واقعی آن متفاوت است. علت این اختلاف ظرفیت، تفاوت ولتاژ پاوربانک ها با تلفن های هوشمند و همچنین هدر رفت انرژی هنگام شارژ است. برای محاسبه ظرفیت واقعی یک پاوربانک باید راندمان آن را در ظرفیت اسمی ضرب کرد. اگر میزان راندمان یا بهره وری پاوربانک در مشخصات درج شده روی پاوربانک مشخص نشده بود، به طور میانگین ۸۰ درصد در نظر بگیرید.
در حال حاضر اکثر پاور بانک ها با استاندارد ورودی 2A طراحی شده اند که بیشترین میزان جریان را پشتیبانی می کند. به این ترتیب اگر ظرفیت اسمی یک پاوربانک 10000 میلی آمپر ساعت باشد مطابق فرمول بالا 4 الی 5 ساعت می تواند به شارژ دستگاه های شما بپردازد.
ساعت 5 = 1000 * 2 / 10000 = 1000*خروجی جریان شارژر/ ظرفیت اسمی پاوربانک
ساعت 4 = 1000 * 2 / 8000 = 1000*خروجی جریان شارژر/ ظرفیت واقعی پاوربانک
تعداد دفعاتی که پاوربانک تلفن همراه شما را شارژ می کند
اگر می خواهید تعداد دفعاتی که پاوربانک تلفن همراه شما را شارژ می کند باید ظرفیت پاور بانک را تقسیم بر ظرفیت باتری تلفن همراه خود کنید.
تعداد دفعات شارژ توسط پاوربانک = ظرفیت باتری تلفن همراه / ظرفیت پاوربانک
به این ترتیب اگر ظرفیت پاوربانک شما 10000 میلی آمپر ساعت و ظرفیت باتری تلفن همراه شما 3000 میلی آمپر ساعت باشد، پاور بانک می تواند حدوداً 2.5 الی 3 بار تلفن همراه شما را شارژ کند.
3.3 = 3000 / 10000 = ظرفیت باتری تلفن همراه / ظرفیت اسمی پاوربانک
2.6 = 3000 / 8000 = ظرفیت باتری تلفن همراه / ظرفیت واقعی پاوربانک
بطور مثال برای محاسبه تعداد دفعات شارژ گوشی موبایل سامسونگ Galaxy A50 با ظرفیت باتری 4000 میلی آمپر ساعت توسط یک پاور بانک 20000mah به صورت زیر عمل می کنیم:
5 = 4000 / 20000 <- با استفاده از ظرفیت اسمی
4 = 4000 / 16000 <- با استفاده از ظرفیت واقعی
در این مطلب فرمول محاسبه ی مدت زمان شارژ گوشی با پاوربانک، تعداد دفعات شارژ آن و مدت زمان شارژ یک پاوربانک را یاد گرفتید. نظرات خود را در این باره در بخش زیر با ما در میان بگذارید.
نظرات درباره این مطلب
3 نظر
عماد یوسفی
ظرفیت گوشی من 5000است پاور بانک 10000خربدم چند درصد شارژ میکند
کمال
دوبار میتونی شارژ کنی
صادقی
سلام .گوشی من باتریش ۵۰۰۰ و پاور بانکم ۴۰۰۰۰ .حالا مدت زمانی که طول میکشه گوشی من شارژ بشه چقده تعداد دفعات رو نمیگم مدت زمان شارژ گوشی رو عرض میکنم مثلا گوشی رو از ۱۵ درصد به ۱۰۰ بروسونه